350 g hladké mouky na kynutá těsta
50 g změklého másla
1 žloutek
175 ml mléka
40 g třtinového cukru
22 g čerstvého droždí (asi polovina kostky)
15 g mleté ceylonské skořice
100 g změklého másla
100 g mletého třtinového cukru (nebo klasického moučkového)
Nejprve založte kvásek z mléka, droždí a cukru. Do velké mísy si připravte zbylé ingredience – mouku, sůl. Když kvásek asi za 10 minut vzejde, přidejte ho k ostatním surovinám a zpracujte v hladké těsto. Posypte trochu moukou a nechte 40 minut kynout pod utěrkou.
Mezitím si nachystejte náplň. Změklé máslo, cukr a skořici utřete a utvořte hladkou voňavou pastu. Máslo nechte opravdu v pokojové teplotě změknout, bude to pak o dost jednodušší. Náplň nedávejte do lednice, jen ji přikryjte fólií a nechte stranou.
Po vykynutí těsto vyválejte do tenkého obdélníku zhruba 40 x 30 cm, celou jeho plochu potřete náplní, pak přehněte na třetiny přes sebe, otočte a znovu rozválejte na plát zhruba 30 x 20 cm. Pak nakrájejte na proužky o šíři asi 1,5 cm. Každý z nich zamotejte. Využijte našeho návodu na instagramu – není se čeho bát, je to snadné.
Nechte ještě dokynout pod utěrkou asi 25 minut. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte asi 25 minut. Po upečení nechte zchladnout na mřížce.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.