Připravte si těsto. Do mísy nasypte mouku a cukr, nalijte mléko, rozdrobte droždí a nechte 15 min odstát.
Přidejte zbylé ingredience a vypracujte těsto. To zakryjte potravinovou folií nebo utěrkou a nechte v teple kynout 2 hodiny.
Zatím si připravte drobenku tak, že do mísy vložíte všechny uvedené ingredience a pomocí konečků prstů je budete drolit dohromady, až vznikne drobenka.
Připravte si i jogurtovou náplň. Jogurt promíchejte se žloutky a s vanilkovým cukrem.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku a rukama krátce propracujte. Poté ho rozdělte na cca 24 stejně velkých dílů.
Z každého dílu vytvarujte kuličku, tu rozmáčkněte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Dnem skleničky ještě rozmáčkněte střed tak, aby byl co nejtenčí a zároveň vznikly vyšší okraje koláčku.
Do vytlačené části lžící naplňte jogurt a poklaďte ho jahodami nakrájenými na plátky. Každý koláček úplně celý posypte drobenkou.
Koláčky pečte dozlatova, asi 15 minut na 180 °C.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.