Kynuté koláčky s jahodami

Jahody Léto
148 Kynuté koláčky s jahodami

Ingredience

Ingredience na těsto:

  • 140 g másla
  • 2 vejce
  • 30 g droždí
  • 350 g špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 170 ml vlažného mléka
  • špetka soli

 

Ingredience na drobenku:

  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 20 g změklého másla
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • Špetka skořice

 

Ingredience na jogurtovou náplň:

  • 400 g bílého jogurtu
  • 2 žloutky
  • 2 vanilkové cukry
  • + jahody

Postup

Připravte si těsto. Do mísy nasypte mouku a cukr, nalijte mléko, rozdrobte droždí a nechte 15 min odstát.

Přidejte zbylé ingredience a vypracujte těsto. To zakryjte potravinovou folií nebo utěrkou a nechte v teple kynout 2 hodiny.

Zatím si připravte drobenku tak, že do mísy vložíte všechny uvedené ingredience a pomocí konečků prstů je budete drolit dohromady, až vznikne drobenka.

Připravte si i jogurtovou náplň. Jogurt promíchejte se žloutky a s vanilkovým cukrem.

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku a rukama krátce propracujte. Poté ho rozdělte na cca 24 stejně velkých dílů.

Z každého dílu vytvarujte kuličku, tu rozmáčkněte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Dnem skleničky ještě rozmáčkněte střed tak, aby byl co nejtenčí a zároveň vznikly vyšší okraje koláčku.

Do vytlačené části lžící naplňte jogurt a poklaďte ho jahodami nakrájenými na plátky. Každý koláček úplně celý posypte drobenkou.

Koláčky pečte dozlatova, asi 15 minut na 180 °C.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku