na kynuté těsto:
Tvarohová náplň:
Drobenka:
K dokončení:
Z droždí, lžičky cukru a vlahého mléka připravte kvásek. Nechte jej 10 minut vzejít. Pak, nejlépe v robotu, vypracujte ze všech surovin hladké těsto a nechte pod utěrkou kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Stranou si připravte tvaroh a zamíchejte do něj žloutek, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Také si připravte drobenku z mouky, cukru a másla. Pokud je třeba, nachystejte i ovoce – větší kusy pokrájejte.
Z těsta vyválejte asi 0,5 až 1 cm vysokou placku a skleničkou nebo kulatým vykrajovátkem tvořte koláčky. Nechte je dalších 10 minut kynout. Pak uprostřed každého stlačte prsty těsto tak, aby vznikl důlek. Do každého dejte lžíci tvarohu, ovoce, co se na něj vejde, a zasypte drobenkou. Okraje pomašlujte vejcem.
Pečte na 180 °C asi 25 minut. Po vyjmutí z trouby hned potírejte rozpuštěným máslem s rumem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.