K podávání:
Do třílitrového hrnce napusťte dostatek vody a začněte ji přivádět k varu. V misce mezitím smíchejte krupičku, mléko a vejce na knedlíčky a nechte asi 10 minut stát. Ze začátku je těstíčko ještě tekuté, ale krupička nasaje z mléka tekutinu a lehce nabobtná.
Opláchněte a vypeckujte meruňky. Pokrájejte je na čtvrtiny a vařte s lžící marmelády a trochou vody na mírném plameni, než získají konzistenci omáčky.
Lžící nebo vlhkou rukou tvořte noky velikosti malé meruňky a sázejte do vroucí vody. Vařte ve vodě několik minut. Že jsou hotové, poznáte tak, že vyplavou.
Noky podávejte v talíři s nalitou omáčkou, doplňte crème fraîche a čerstvou mátou a navrch můžete ještě posypat moučkovým cukrem a pistáciemi.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.