Krtkův dort na plech

Čokoláda Jahody Kakao Maliny Ostružiny
169 Krtkův dort na plech

Ingredience:

2 vejce

50 g třtinového cukru

70 g hořké čokolády (ideálně klasická na vaření, kolem 67 % kakaa)

50 g másla

150 g hladké špaldové mouky

1 PL kakaa

1 ČL prášku do pečiva

Na dokončení:

drobné ovoce

čerstvá bylinka

šlehačka

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup:

Rozehřejte troubu na 160 °C. V rendlíku nechte rozpouštět čokoládu s máslem a mezitím v míse vyšlehejte do světlé pěny celá vejce s cukrem. Rozpuštěnou čokoládu s máslem míchejte stěrkou a nechte stranou chladnout. V misce zatím smíchejte mouku, kakao a kypřicí prášek.

Do vajec opatrně přilévejte vlahou čokoládovou směs a zašlehávejte. Když je plně zapracovaná, udělejte totéž se suchou směsí.

Těsto vychází na malý pekáček. Pečte 15 minut a během pečení troubu neotevírejte. Po vychladnutí nakrájejte na kostky. Podávejte se šlehačkou, čerstvým ovocem a bylinkou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.