na 6 krtinců:
stranou mléko pro případ, že bude třeba trochu naředit těsto – většinou podle vajec, výsledná směs úplně nestéká, nandává se do formičky lžící
Na krém:
Rozehřejte troubu na 160 °C. V rendlíku nechte rozpouštět čokoládu s máslem a mezitím v míse vyšlehejte do světlé pěny celá vejce s cukrem. Rozpuštěnou čokoládu s máslem míchejte stěrkou a nechte stranou chladnout. V misce zatím smíchejte mouky, kakao a kypřicí prášek.
Do vajec opatrně přilévejte vlahou čokoládovou směs a zašlehávejte. Když je plně zapracovaná, udělejte totéž se suchou směsí. Dávkujte do formy na muffiny vyplněné papírovými košíčky. Těsto vychází na 6 pěkných vysokých muffinů – budete potřebovat vršky na drobenku krtince. Pečte 15 minut a během pečení troubu neotevírejte.
Po zchladnutí odkrojte muffinům vršky a v mističce po suché směsi si je nadrobte. Připravte hladký krém ze všech ingrediencí, není potřeba žádný ztužovač. Krém bude kompaktní a v lednici pak ještě ztuhne. Nechte v robotu vyšlehat najednou šlehačku, mascarpone a vanilkový cukr nebo čekankový sirup – podle chuti.
Ukrojte jahodu u stopky do roviny, řeznou plochou ji posaďte na muffin, opatrně vytvořte kupoli z krému a tu zasypte drobenkou, utvořte hezký krtinec. V lednici chlaďte hotové krtince nejméně dvě hodiny, lépe přes noc.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.