Krtečkovy krtince

Jahody Kakao
76 Krtečkovy krtince

Ingredience

na 6 krtinců:

  • 2 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 70 g hořké čokolády (ideálně klasická na vaření, kolem 67 % kakaa)
  • 50 g másla
  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • Jahoda

stranou mléko pro případ, že bude třeba trochu naředit těsto – většinou podle vajec, výsledná směs úplně nestéká, nandává se do formičky lžící

Na krém:

  • 100 g smetany ke šlehání
  • 150 g mascarpone
  • 1–2 PL sladidla – vanilkový moučkový cukr nebo čekankový sirup

Postup

Rozehřejte troubu na 160 °C. V rendlíku nechte rozpouštět čokoládu s máslem a mezitím v míse vyšlehejte do světlé pěny celá vejce s cukrem. Rozpuštěnou čokoládu s máslem míchejte stěrkou a nechte stranou chladnout. V misce zatím smíchejte mouky, kakao a kypřicí prášek.

Do vajec opatrně přilévejte vlahou čokoládovou směs a zašlehávejte. Když je plně zapracovaná, udělejte totéž se suchou směsí. Dávkujte do formy na muffiny vyplněné papírovými košíčky. Těsto vychází na 6 pěkných vysokých muffinů – budete potřebovat vršky na drobenku krtince. Pečte 15 minut a během pečení troubu neotevírejte.

Po zchladnutí odkrojte muffinům vršky a v mističce po suché směsi si je nadrobte. Připravte hladký krém ze všech ingrediencí, není potřeba žádný ztužovač. Krém bude kompaktní a v lednici pak ještě ztuhne. Nechte v robotu vyšlehat najednou šlehačku, mascarpone a vanilkový cukr nebo čekankový sirup – podle chuti.

Ukrojte jahodu u stopky do roviny, řeznou plochou ji posaďte na muffin, opatrně vytvořte kupoli z krému a tu zasypte drobenkou, utvořte hezký krtinec. V lednici chlaďte hotové krtince nejméně dvě hodiny, lépe přes noc.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku