Ingredience
na těsto:
Náplň:
Máte doma dýni hokaido? Připravte si z ní tento výborný dýňový koláč s bohatou a aromatickou chutí.
Pokrájejte studené máslo rovnou z lednice, zasypte moukou a citronovou kůrou. Přidejte vejce, mléko a citronovou šťávu. Těsto zpracujte rychle rukama nebo robotem. Nechte alespoň hodinu chladit v lednici. Mezitím si upečte dýni. Nakrájejte ji na menší kostky a dejte péct. Po upečení ji rozmixujte na hladké pyré.
Pro přípravu krému si přichystejte cukr, smetanu, vejce, koření, pyré z dýně a citronovou kůru. Vše prošlehejte do hladkého a jednotného krému. Rozehřejte troubu na 170 °C. Těsto vyjměte z lednice a rozprostřete do formy. Propíchejte vidličkou, případně zatěžkejte fazolemi a nechte zapékat 15 minut. Poté zalijte krémem a dejte znovu péct na 25–35 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.