Křehký dýňový koláč

Dýně
238 Křehký dýňový koláč

Ingredience

na těsto:

  • 250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • 1 vejce
  • 125 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • jemně strouhaná kůra z půlky citronu
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 PL studeného mléka

Náplň:

  • 450 g dýně hokaido – upečené doměkka a rozmixované na pyré
  • 200 g 30% smetany ke šlehání
  • 120 g přírodního cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžíce perníkového koření nebo skořice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Použitá mouka

Postup

Pokrájejte studené máslo rovnou z lednice, zasypte moukou a citronovou kůrou. Přidejte vejce, mléko a citronovou šťávu. Těsto zpracujte rychle rukama nebo robotem. Nechte alespoň hodinu chladit v lednici. Mezitím si upečte dýni. Nakrájejte ji na menší kostky a dejte péct. Po upečení ji rozmixujte na hladké pyré.

Pro přípravu krému si přichystejte cukr, smetanu, vejce, koření, pyré z dýně a citronovou kůru. Vše prošlehejte do hladkého a jednotného krému. Rozehřejte troubu na 170 °C. Těsto vyjměte z lednice a rozprostřete do formy. Propíchejte vidličkou, případně zatěžkejte fazolemi a nechte zapékat 15 minut. Poté zalijte krémem a dejte znovu péct na 25–35 minut.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.