Na těsto
1 vejce
300 g hladké mouky na křehké pečivo
170 g měkkého másla
90 g moučkového cukru
70 g mletých mandlí
Na vanilkový krém
500 ml plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
6 žloutků
100 g krupicového cukru
4 PL kukuřičného škrobu
50 g másla
Ze všech surovin vypracujte klasické linecké těsto. Pro ještě hladší strukturu můžete provést také frezáž – rozmělnění másla v těstě dlaní. Těsto zabalte do fólie a uložte nejméně na hodinu do lednice.
Připravte si formičky na pečení košíčků. Vymažte každou máslem. Odebírejte vždy asi oříšek těsta a celou formičku jím vyplňte. Každý pak propíchejte vidličkou, aby se těsto nevyboulilo během pečení. Košíčky pečte na 180 °C asi 15 minut.
Upečené nechte zcela vychladnout, pak košíčky opatrně vyklepněte z formiček a dejte na mřížku.
Připravte si vanilkový krém. V rendlíku zahřejte mléko se semínky vanilkového lusku a pomalu přiveďte k varu – opatrně, stále ho hlídejte. V misce stranou promíchejte žloutky, škrob a cukr. Tuto žloutkovou směs pomalu zašlehávejte do mléka. Míchejte, než zhoustne. Poté přeceďte do misky, tu přetáhněte fólií a nechte krém zcela vychladnout. Nakonec do něj zašlehejte měkké máslo a vytvořte hladký krém.
Košíčky plňte krémem a zdobte podle chuti čerstvým ovocem, oříšky, kousky čokolády nebo čokoládovou polevou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.