Koprová omáčka s bramborami

164 Koprová omáčka s bramborami

Ingredience

  • 40 g másla
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky Babiččina volba
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g svazek čerstvého kopru
  • 2 lžičky cukru
  • sůl
  • šťáva z citronu dle chuti

 

K podávání:

  • vejce
  • nové brambory

Postup

Nejprve dejte vařit brambory. Pokud máte nové brambory, vařte je ještě ve slupce.

Do kastrůlku vložte máslo a nechte ho rozpustit na středním plameni. Zasypte moukou a připravte světlou jíšku.

Jíšku začněte pomalu zalévat vývarem, a zároveň ji rozmíchávejte metličkou. Dejte vařit vajíčka do studené vody a od bodu varu je vařte 10 minut.

Vraťte se k omáčce. Do kastrůlku pomalu přilévejte smetanu a znovu rozmíchejte metličkou. Nakonec přidejte najemno nakrájený kopr a jemně zakápněte citronem (opatrně, aby omáčka nebyla moc kyselá). Přidejte cukr, osolte a opepřete.

Nové brambory a vajíčko si oloupejte a můžete podávat.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku