Nejprve dejte vařit brambory. Pokud máte nové brambory, vařte je ještě ve slupce.
Do kastrůlku vložte máslo a nechte ho rozpustit na středním plameni. Zasypte moukou a připravte světlou jíšku.
Jíšku začněte pomalu zalévat vývarem, a zároveň ji rozmíchávejte metličkou. Dejte vařit vajíčka do studené vody a od bodu varu je vařte 10 minut.
Vraťte se k omáčce. Do kastrůlku pomalu přilévejte smetanu a znovu rozmíchejte metličkou. Nakonec přidejte najemno nakrájený kopr a jemně zakápněte citronem (opatrně, aby omáčka nebyla moc kyselá). Přidejte cukr, osolte a opepřete.
Nové brambory a vajíčko si oloupejte a můžete podávat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.