Do mísy nasypte mouku, cukr, vanilkový cukr a vše promíchejte. Uprostřed těsta udělejte důlek, vlijte mléko a do něj rozdrolte droždí. Přikryté utěrkou nechte 15 min odstát.
Přidejte máslo, žloutky a vše smíchejte v řídké těsto. Mísu zakryjte potravinovou folií a nechte 2 hodiny kynout.
Vykynuté těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech (např. o rozměru 20 x 30 cm) a nechte ještě 15 min odstát v teple.
Připravte drobenku promícháním másla, cukru a polohrubé mouky. Na těsto poklaďte ovoce a vše zasypte drobenkou.
Pečte na 180°C asi 30 minut, nebo dokud není koláč hotový.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.