150 g univerzální nebo hladké mouky
2 celá vejce
400 ml kefíru nebo podmáslí
špetka soli
1 lžička jedlé sody
máslo nebo kokosový olej
K ozdobení podle chuti – ovoce, pomazánka, marmeláda, jogurt, oříšky, ořechové máslo…
Nejprve vejce metlou prošlehejte s kefírem a poté přidejte postupně všechny zbylé ingredience. Nechte deset minut odstát a mezitím pořádně rozehřejte vaflovač. Před každou dávkou vaflového těsta potřete plotýnky máslem nebo kokosovým olejem.
Vaflové těsto nalijte do vaflovače a nechte nejprve dvě minuty zatáhnout v otevřeném vaflovači. Až pak ho zaklopte a nechte zcela upéct. Zabráníte tím později tomu, že se vafle budou trhat.
Servírujte s ovocným přelivem, marmeládou nebo třeba čokoládovým topingem a oříšky. Výběr je jen na vás.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.