Kakaové pracny

Vánoce
161 Kakaové pracny

Ingredience

Na 2 plechy

  • 180 g másla + na vymazání formiček
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • kůra z 1 citronu
  • 100 g lískových ořechů
  • špetka mleté skořice
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 250 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem, žloutkem, přidejte kůru z citronu a namleté lískové ořechy. Vmíchejte skořici, drcené hřebíčky, kakao a mouku.

Vypracujte hladké těsto, přendejte jej do potravinářského sáčku a nechte odpočinout minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc. Z těsta vytvarujte malé kuličky a vtlačte je do máslem vymazaných formiček ze ¾.

Přendejte na plech a pečte v předehřáté troubě při 170°C asi 15 minut. Ještě teplé vyklopte a můžete posypat moučkovým cukrem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku