Jogurtové langoše

langoš

Na těsto

400 g hladké pizza mouky

1 ČL soli

1 ČL jedlé sody

20 g droždí

200 ml vlažného plnotučného mléka

50 g selského jogurtu

2 PL řepkového oleje

1 vejce

K dokončení

slunečnicový olej na smažení

gouda k nastrouhání

kečup

česnek v oleji

Použitá mouka

Postup

Ze všech surovin zpracujte těsto v robotu. Nechte 10–15 minut odstát, těsto získá na objemu a začne tvořit bubliny.

Připravte si hlubší pánev a rozehřejte v ní slunečnicový olej vhodný ke smažení. Olej nepřepalujte, hlídejte jeho teplotu a podle potřeby ji na sporáku upravujte. Na moukou poprášené ploše a lehce pomoučenýma rukama tvarujte od středu placku. Může být tenká, při smažení nabobtná a utvoří se bubliny.

Smažte jednotlivě dvě minuty z každé strany dozlatova. Dokončete česnekovým olejem, kečupem a strouhaným sýrem. Podávejte vždy hned po usmažení. Těsto vydrží v lednici i 24 hodin – můžete ho tak použít i později a podávat langoše vždy čerstvé.

Naše aktivity Naše aktivity
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.