Do mísy robota nasypte mouku a smíchejte ji se solí.
Do středu mouky udělejte důlek a do něj nalijte mléko.
Přidejte cukr a rozdrobené droždí. Nechte 15 minut odstát.
Přidejte olivový olej a 5 minut míchejte na vysoký výkon.
Těsto překryjte potravinovou folií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Do pekáče (cca 30 x 20 cm) nalijte štědré množství olivového oleje (potřete i stěny) a do něj vyklopte těsto.
Rukama roztáhněte těsto do všech stran, po celé ploše pekáče.
Pokrájejte olivy na poloviny a poklaďte je po celém povrchu těsta. Vždy je mírně zatlačte dovnitř.
Nechte ještě 20 min kynout v teple a poté pečte na 180 °C dozlatova (asi 45 minut). To, zda je chléb hotový, můžete vyzkoušet pomocí špejle.
Ještě horký chléb vyjměte z trouby a polijte olivovým olejem.
TIP: Na čerstvě vytažený chléb můžete nastrouhat také parmazán.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.