Na 6–8 tortill:
K dokončení:
Na přípravě tortill není nic složitého. Jediné, co opravdu musíte dodržet, je teplota vody. Může se to zdát nevýznamné, ale právě teplota vody upravuje vlastnosti mouky a ta se lépe zapracuje v hladké a nelepivé těsto. Všechny ingredience smíchejte v misce třeba stěrkou a poté zapracujte ještě rukama. Hladké těsto nechte odpočívat asi 30 minut.
Těsto vyjde asi na 6–8 placek. Připravte si podložku, ideálně silikonovou s vyobrazením kruhů, pomůže vám to vyválet placky pravidelně a zhruba do velikosti 20 cm. Smažte placky zprudka na pánvi z obou stran necelou minutu. Buď zcela nasucho, pokud máte nepřilnavé nádobí, nebo s trochou oleje – nanášejte opravdu malou vrstvu, třeba mašlovačkou.
Hotové tortilly dávejte na talíř a pro zachování vláčnosti je přikryjte vlhkou utěrkou. Tortillu v proužku potřete hummusem, plňte restovaným kuřecím masem, prokládejte avokádem, zelenými listy a rajčátky. Zabalte a rozřízněte napůl, ať náplň vynikne.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.