Jarní tortilly s kuřetem

Tortilla
103 Jarní tortilly s kuřetem

Ingredience

Na 6–8 tortill:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 80 ml horké vody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 80 ml řepkového oleje

K dokončení:

  • 2 restovaná kuřecí prsa pokrájená na menší kousky
  • avokádo, špenátové listy, hummus
  • cherry rajčata, parmazán

 

  • Příprava: 10 minut
  • Odležení: 30 minut
  • Smažení: 10 minut

 

Postup

Na přípravě tortill není nic složitého. Jediné, co opravdu musíte dodržet, je teplota vody. Může se to zdát nevýznamné, ale právě teplota vody upravuje vlastnosti mouky a ta se lépe zapracuje v hladké a nelepivé těsto. Všechny ingredience smíchejte v misce třeba stěrkou a poté zapracujte ještě rukama. Hladké těsto nechte odpočívat asi 30 minut.

Těsto vyjde asi na 6–8 placek. Připravte si podložku, ideálně silikonovou s vyobrazením kruhů, pomůže vám to vyválet placky pravidelně a zhruba do velikosti 20 cm. Smažte placky zprudka na pánvi z obou stran necelou minutu. Buď zcela nasucho, pokud máte nepřilnavé nádobí, nebo s trochou oleje – nanášejte opravdu malou vrstvu, třeba mašlovačkou.

Hotové tortilly dávejte na talíř a pro zachování vláčnosti je přikryjte vlhkou utěrkou. Tortillu v proužku potřete hummusem, plňte restovaným kuřecím masem, prokládejte avokádem, zelenými listy a rajčátky. Zabalte a rozřízněte napůl, ať náplň vynikne.

 

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku