Jarní tortilly s kuřetem

Tortilla
283 Jarní tortilly s kuřetem

Ingredience

Na 6–8 tortill:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 80 ml horké vody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 80 ml řepkového oleje

K dokončení:

  • 2 restovaná kuřecí prsa pokrájená na menší kousky
  • avokádo, špenátové listy, hummus
  • cherry rajčata, parmazán

 

  • Příprava: 10 minut
  • Odležení: 30 minut
  • Smažení: 10 minut

 

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Na přípravě tortill není nic složitého. Jediné, co opravdu musíte dodržet, je teplota vody. Může se to zdát nevýznamné, ale právě teplota vody upravuje vlastnosti mouky a ta se lépe zapracuje v hladké a nelepivé těsto. Všechny ingredience smíchejte v misce třeba stěrkou a poté zapracujte ještě rukama. Hladké těsto nechte odpočívat asi 30 minut.

Těsto vyjde asi na 6–8 placek. Připravte si podložku, ideálně silikonovou s vyobrazením kruhů, pomůže vám to vyválet placky pravidelně a zhruba do velikosti 20 cm. Smažte placky zprudka na pánvi z obou stran necelou minutu. Buď zcela nasucho, pokud máte nepřilnavé nádobí, nebo s trochou oleje – nanášejte opravdu malou vrstvu, třeba mašlovačkou.

Hotové tortilly dávejte na talíř a pro zachování vláčnosti je přikryjte vlhkou utěrkou. Tortillu v proužku potřete hummusem, plňte restovaným kuřecím masem, prokládejte avokádem, zelenými listy a rajčátky. Zabalte a rozřízněte napůl, ať náplň vynikne.

 

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.