Jarní flatbread z bio mouky

BIO Cuketa Sýr
133 Jarní flatbread z bio mouky

Ingredience:

250 g bio hladké mouky

20 ml bio nebo farmářského plnotučného mléka

90 ml teplé vody

4 g sušeného droždí

K dokončení:

1 balení bio mozzarelly

1 jarní cibulka nebo šalotka

1 menší bio cuketa, pak choi nebo podobně

bylinky k dokončení

sůl a pepř

Použitá mouka

Postup:

Veškeré ingredience smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Zaprašte moukou a nechte pod utěrkou kynout na teplém místě asi 45 minut do zdvojnásobení objemu těsta.

Zeleninu si nakrájejte na drobné proužky, mozzarellu natrhejte na drobnější kousky.

Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto vychází na dvě stejné placky, ty rozválejte na pomoučeném vále. Přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.

Ozdobte placky bohatě zeleninou a mozzarellou, asi jednu třetinu sýra zatím nechte stranou. Dejte placky péct. Když začnou okraje lehce zlátnout, položte nahoru zbytek sýra, upravte troubu na horní gril a nechte sýr rozpéct.

Po upečení lehce popepřete a osolte, zdobte microgreens nebo bylinkami. Podávejte na prkénku pokrájené na klínky jako pizzu.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.