Jahodovorebarborový crumble s mandlovou krustou

Jahody Léto Mandle Rebarbora
465 Jahodovorebarborový crumble s mandlovou krustou

Ingredience

na 4 porce

200 g jahod

100 g rebarbory

šťáva z poloviny citronu

1 polévková lžíce třtinového cukru

 

Na drobenku:

100 g změklého másla

80 g třtinového cukru

30 g ovesných vloček (nejlépe jemněných)

70 g celých neloupaných mandlí

70 g hrubé mouky

Použitá mouka

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C.

 

Ovoce pokrájejte na drobnější kousky. Rebarboru není potřeba loupat, jen ji očistěte a nakrájejte na přibližně centimetrové kostičky. Ovoce v míse zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru. Promíchejte a nechte odpočívat.

 

Na drobenku smíchejte všechny suché suroviny. Promíchejte rukama nebo vidličkou na stejnoměrnou drobenku.

 

Do zapékací mísy (buď volte jednu velkou mělkou pro všechny, nebo můžete jako my upéct každou porci zvlášť) rovnoměrně rozhrňte veškeré ovoce i se šťávou, kterou pustilo. Po okraj pokryjte drobenkou a trochu ji do ovoce vtiskněte. Dejte zapéct na 15–20 minut do zezlátnutí drobenky.

 

Podávejte s vyšlehanou šlehačkou, zmrzlinou, mascarpone nebo zakysanou smetanou a určitě ještě horké.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.