na 4 porce
200 g jahod
100 g rebarbory
šťáva z poloviny citronu
1 polévková lžíce třtinového cukru
100 g změklého másla
80 g třtinového cukru
30 g ovesných vloček (nejlépe jemněných)
70 g celých neloupaných mandlí
70 g hrubé mouky
Troubu předehřejte na 180 °C.
Ovoce pokrájejte na drobnější kousky. Rebarboru není potřeba loupat, jen ji očistěte a nakrájejte na přibližně centimetrové kostičky. Ovoce v míse zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru. Promíchejte a nechte odpočívat.
Na drobenku smíchejte všechny suché suroviny. Promíchejte rukama nebo vidličkou na stejnoměrnou drobenku.
Do zapékací mísy (buď volte jednu velkou mělkou pro všechny, nebo můžete jako my upéct každou porci zvlášť) rovnoměrně rozhrňte veškeré ovoce i se šťávou, kterou pustilo. Po okraj pokryjte drobenkou a trochu ji do ovoce vtiskněte. Dejte zapéct na 15–20 minut do zezlátnutí drobenky.
Podávejte s vyšlehanou šlehačkou, zmrzlinou, mascarpone nebo zakysanou smetanou a určitě ještě horké.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.