Jablečno-tvarohová buchta z celozrnné mouky

Jablka
481 Jablečno-tvarohová buchta z celozrnné mouky

INGREDIENCE:

(na plech cca 20×40 cm)

  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
  • 2 lžičky skořice
  • ¾ hrnku krupicového cukru
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • ¾ hrnku rozpuštěného másla
  • 300 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 velké jablko

 

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • 3 vaničky plnotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 3 vanilkové cukry
  • 1 lžíce rumu

POSTUP:

V jedné nádobě smíchejte všechny suché ingredience na těsto.

V jiné nádobě vyšlehejte ty tekuté a k nim vmíchejte nahrubo nastrouhané jablko.

Spojte obě části těsta dohromady a umíchejte hladké těsto.

Připravte si náplň tak, že smícháte všechny uvedené ingredience.

Plech vyložte pečicím papírem a nalijte do něj 2/3 těsta. Na něj navrstvěte všechen tvaroh a poté přidejte zbylé těsto.

Pomocí vidličky tvarohovou vrstvu jemně propojte s těstem a poté vše pečte na 180 °C asi 45 minut, nebo dokud těsto není hotové.

Zavřít

Vážení zákazníci, věnujte prosíme pozornost tomuto sdělení

Z preventivních důvodů stahujeme z trhu část produkce výrobku Babiččina volba – pšeničná mouka hladká T530 (balení 1kg, šarže označená DMT 31.3., 4.4. a 6.4. 2023 mlýn Litoměřice).

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku