Italský citronový koláč

Citron

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky

2 celá vejce

¾ hrnku třtinového cukru

¾ kelímku bílého skyru

nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu

čerstvě vymačkaná šťáva z 1 chemicky neošetřeného citronu

¾ hrnku olivového oleje

špetka soli

Použitá mouka

Postup

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.

Smíchejte v misce všechny suché ingredience. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad včetně skyru a dobře promíchejte.

Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty sypké.

Dohladka zpracované těsto nalijte do formy a pečte 30–35 minut.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.