Na těsto:
Ingredience na náplň:
Ingredience k dokončení:
Začněte přípravou těsta. Suroviny si vyndejte nejlépe všechny asi dvě hodiny předtím, než s přípravou začnete. Utřete máslo s cukrem a žloutky v hladkou a světlou pěnu. Poté postupně zapracujte mouku s citronovou kůrou a oříšky. Vytvořte hladké kompaktní těsto. Můžete u toho použít i metodu frezáže, kdy dlaní důkladně vetřete máslo do těsta. Zabalte do fólie nebo voskovaného ubrousku a uložte těsto do chladu do druhého dne.
Po vyndání těsta z lednice zapněte troubu na 160°. Těsto lehce propracujte rukou a nechte je povolit. Teplými dlaněmi se těsto zahřeje a lehce se pak vyválí. Nepodsypávejte moc, nebo ještě lépe vůbec, aby poslední kousky cukroví nebyly příliš moučné.
Vyválejte těsto asi 5 mm vysoké a vykrajujte drobnější kulaté tvary nebo oválky, kytičky a podobně. Pečte asi 8 minut (může se mírně lišit podle velikosti tvarů a vaší trouby).
Polevu připravíte opět vyšleháním másla s cukrem a máslem. Poté přidejte také marmeládu a ořechy. Naplňte zdobicí sáček a plňte jím kytičky nebo kolečka. Slepujte k sobě.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu se smetanou. Nevařte. Polevou přelijte slepené tvary a doprostřed vždy posaďte oříšek. Udržujte v suchu a chladu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.