Hrušková buchta ze špaldové mouky

Hrušky
146 Hrušková buchta ze špaldové mouky

Ingredience

  •      1 hrnek krupicového cukru
  •      3 vejce
  •      1 hrnek mléka
  •      ½ hrnku rozpuštěného másla
  •      2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  •      1 kypřící prášek do pečiva
  •      1 vanilkový cukr
  •      4 lžíce rumu
  •      5 lžic holandského kakaa
  •      1 lžička mletého badyánu
  •      1 nastrouhaná hruška
  •      2 hrušky na ozdobu
  •      Bílý jogurt na podávání

Postup

V jedné nádobě smíchejte oba cukry, mouku, kypřící prášek, kakao, badyán a strouhanou hrušku.

V druhé nádobě vyšlehejte vejce s máslem, rumem a mlékem.

Smíchejte obě části dohromady a nalijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček.

Navrch poklaďte na plátky pokrájené hrušky.

Pečte na 180 °C asi 30-40 minut, nebo dokud těsto nebude propečené. To vyzkoušejte pomocí špejle.

Buchtu podávejte s bílým jogurtem.

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku