Hrnkový rychlý makovník

Mák
106 Hrnkový rychlý makovník

Ingredience

2 hrnky hladké mouky na kynutá těsta

1 hrnek hladké špaldové mouky

1,5 hrnku mletého máku

1 hrnek oleje

2 hrnky mléka

1 vejce

1,5 hrnku cukru

1 kypřicí prášek

2 lžíce domácí marmelády nebo povidel

Použitá mouka

Mák je tradiční českou surovinou, která se používala už v receptech našich babiček a prababiček. Rychlý recept na tradiční makovník šetří váš čas i nádobí. Navíc není suchý, ale naopak vláčný a nadýchaný. Ideální moučník na neděli.

Postup

Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C. Vymažte formu nebo pekáček máslem a vysypte krupicí. Nyní smíchejte v robotu všechny suché suroviny a poté postupně přidávejte a zašlehávejte vejce, olej, mléko a marmeládu nebo povidla. Pečte 25 minut, kontrolujte špejlí.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.