2 hrnky univerzální nebo polohrubé mouky
½ hrnku krupicového cukru
½ hrnku oleje
1 hrnek bílého jogurtu
2 vejce
½ sáčku prášku do pečiva
Drobenka:
1 hrnek hrubé mouky
½ hrnku krupicového cukru
4 lžíce másla
+ ovoce podle sezony
+ máslo a mouka na přípravu formy
Vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept na hrnkový ovocný koláč s drobenkou. Kombinace šťavnatého ovoce a drobenky je naprosto fantastická. Připravte si hrnky, nasbírejte oblíbené ovoce a pojďme na to!
Nejprve zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Očistěte si ovoce a případně ho pokrájejte na menší kousky. Vidličkou nebo rukama zpracujte drobenku.
Všechny suroviny na těsto smíchejte postupně v míse a stěrkou se ujistěte, že v těstě nejsou hrudky. Stáhněte do formy a bohatě posypte ovocem i drobenkou.
Pečte 25–35 minut. Poté koláč zkontrolujte – podle typu ovoce a obsahu vody pak pečte dalších až 15 minut, aby se celý koláč dopekl.
Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a čerstvou bylinkou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.