Hrnkový ovocný koláč s drobenkou

Blumy Borůvky Hrušky Jablka Jahody Léto Maliny Meruňky Ostružiny Rebarbora Švestky Třešně
251 Hrnkový ovocný koláč s drobenkou

Ingredience

2 hrnky univerzální nebo polohrubé mouky

½ hrnku krupicového cukru

½ hrnku oleje

1 hrnek bílého jogurtu

2 vejce

½ sáčku prášku do pečiva

Drobenka:

1 hrnek hrubé mouky

½ hrnku krupicového cukru

4 lžíce másla

+ ovoce podle sezony

+ máslo a mouka na přípravu formy

Použitá mouka

Vyzkoušejte tento snadný a rychlý recept na hrnkový ovocný koláč s drobenkou. Kombinace šťavnatého ovoce a drobenky je naprosto fantastická. Připravte si hrnky, nasbírejte oblíbené ovoce a pojďme na to!

Postup

Nejprve zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Očistěte si ovoce a případně ho pokrájejte na menší kousky. Vidličkou nebo rukama zpracujte drobenku.

Všechny suroviny na těsto smíchejte postupně v míse a stěrkou se ujistěte, že v těstě nejsou hrudky. Stáhněte do formy a bohatě posypte ovocem i drobenkou.

Pečte 25–35 minut. Poté koláč zkontrolujte – podle typu ovoce a obsahu vody pak pečte dalších až 15 minut, aby se celý koláč dopekl.

Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a čerstvou bylinkou.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.