Hrníčkový velikonoční beránek

Velikonoce
127 Hrníčkový velikonoční beránek

Ingredience

2,5 hrnku polohrubé mouky nebo mouky univerzál

2 vejce

0,5 hrnku oleje

1 hrnek mléka

1 hrnek krupicového cukru

2 lžíce rumu

1 sáček prášku do pečiva

špetka citronové kůry

špetka soli

 

+ na vymazání a vysypání formy máslo a hrubá mouka nebo krupice

Použitá mouka

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C.

Do mísy robotu dejte veškeré suché suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a cukr. Bokem si smíchejte vejce s mlékem a pomalu zašlehejte do suché směsi. Postupně přidávejte ještě olej a rum, až vznikne hladké tekuté těsto.

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Nezapomeňte takto vymazat i horní stranu, beránek při pečení nakyne, tak aby se vám poté neroztrhal.

Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté odklopte vršek, zkontrolujte špejlí a podle potřeby dopékejte. Možná bude už hotový za tuto základní dobu.

Po vychladnutí opatrně vyjměte z formy, ovažte mašlí, pocukrujte a servírujte na tácu.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.