170 g hladké mouky na kynutá těsta
100 g měkkého másla
70 g třtinového cukru
1 žloutek
1 čajová lžička citronové kůry
1 čajová lžička vanilkové esence
8 g prášku do pečiva
Na náplň:
3 velké zralé broskve pokrájené na centimetrové měsíčky
1 čajová lžička skořice
1 a ½ lžíce škrobu
1 a ½ lžíce vanilkového cukru
Na dokončení:
1 prošlehané vejce
hrubý třtinový cukr
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C.
Smíchejte mouku, žloutek, prášek do pečiva a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky, postupně ho přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Když je těsto hotové, odložte ho na 10 minut do lednice.
Těsto nejlépe vyválíte mramorovým válečkem, který ho bude chladit. Pokud ale takový nemáte, vůbec to nevadí. Pomůže vám pečicí papír. Nejlepší je dát ho zespodu i navrch, bude se vám i snáze přenášet na plech. Vyválejte do kruhu, můžete si těsto rozdělit i na několik menších koláčků jako my.
Do středu poklaďte broskve, které jste si promíchali s kořením, cukrem a škrobem. Okraje těsta postupně přehněte. Důkladně je pomašlujte vejcem s trochou vody (pomůže to udržet uvnitř náplň) a ozdobte třtinovým cukrem. Pečte 30 až 45 minut, dokud galetka nezezlátne. Pokud se shora peče rychle, zakryjte ji alobalem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.