Galettes s broskvemi

Léto

Ingredience:

170 g hladké mouky na kynutá těsta

100 g měkkého másla

70 g třtinového cukru

1 žloutek

1 čajová lžička citronové kůry

1 čajová lžička vanilkové esence

8 g prášku do pečiva

Na náplň:

3 velké zralé broskve pokrájené na centimetrové měsíčky

1 čajová lžička skořice

1 a ½ lžíce škrobu

1 a ½ lžíce vanilkového cukru

Na dokončení:

1 prošlehané vejce

hrubý třtinový cukr

Použitá mouka

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C.

Smíchejte mouku, žloutek, prášek do pečiva a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky, postupně ho přidávejte do mouky s cukrem a hněťte těsto. Když je těsto hotové, odložte ho na 10 minut do lednice.

Těsto nejlépe vyválíte mramorovým válečkem, který ho bude chladit. Pokud ale takový nemáte, vůbec to nevadí. Pomůže vám pečicí papír. Nejlepší je dát ho zespodu i navrch, bude se vám i snáze přenášet na plech. Vyválejte do kruhu, můžete si těsto rozdělit i na několik menších koláčků jako my.

Do středu poklaďte broskve, které jste si promíchali s kořením, cukrem a škrobem. Okraje těsta postupně přehněte. Důkladně je pomašlujte vejcem s trochou vody (pomůže to udržet uvnitř náplň) a ozdobte třtinovým cukrem. Pečte 30 až 45 minut, dokud galetka nezezlátne. Pokud se shora peče rychle, zakryjte ji alobalem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.