Upéct francouzské bagetky je snadnější, než to vypadá. Na jejich zadělání můžete použít čerstvé nebo sušené droždí. My jsme tentokrát zvolili sušené pekařské droždí.
Na těsto nejprve smícháme směs mouky se solí. Vsypeme do mísy a utvoříme uprostřed důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody, přidáme droždí a necháme asi 10 minut pracovat. Pak hnětačem zapracujeme celé těsto; je dobré, aby se těsto hnětlo dlouho a pořádně se zapracovalo. Výsledný bochánek je kompaktní a nelepí. Nechte kynout pod utěrkou asi 30 minut.
Těsto je ideální na 4 bagety. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejnoměrné bochánky a vyválejte šišky podle délky plechu. Vyložte je na plech s dostatečnými rozestupy a nechte ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Poté bagety příčně nařezejte ostrým nožem, mašlovačkou je potřete vodou a nakonec zaprašte moukou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut do zezlátnutí na 220 °C.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.