Francouzské bagety

348 Francouzské bagety

Ingredience

  • 500 g hladké mouky – směs celozrnné a hladké špaldové 1 : 1
  • 2 zarovnané lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 310 g vlažné vody
  • 20 g sušeného pekařského droždí

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Upéct francouzské bagetky je snadnější, než to vypadá. Na jejich zadělání můžete použít čerstvé nebo sušené droždí. My jsme tentokrát zvolili sušené pekařské droždí.

Na těsto nejprve smícháme směs mouky se solí. Vsypeme do mísy a utvoříme uprostřed důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody, přidáme droždí a necháme asi 10 minut pracovat. Pak hnětačem zapracujeme celé těsto; je dobré, aby se těsto hnětlo dlouho a pořádně se zapracovalo. Výsledný bochánek je kompaktní a nelepí. Nechte kynout pod utěrkou asi 30 minut.

Těsto je ideální na 4 bagety. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejnoměrné bochánky a vyválejte šišky podle délky plechu. Vyložte je na plech s dostatečnými rozestupy a nechte ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Poté bagety příčně nařezejte ostrým nožem, mašlovačkou je potřete vodou a nakonec zaprašte moukou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25 minut do zezlátnutí na 220 °C.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.