na 2 menší placky
K podávání:
Slijte sušená rajčata a olej si nechte stranou. Rajčata natrhejte nebo nahrubo pokrájejte. V míse smíchejte mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Hnětačem zpracujte těsto. Takto zpracovávejte asi 8–10 minut, aby se droždí plně zapracovalo a těsto bylo hladké, nelepivé. Na závěr do něj vmíchejte sušená rajčata.
Těsto nechte kynout na teplém místě 45–60 minut pod čistou utěrkou. Poté ho rozdělte na dva bochánky a vytvarujte poměrně vysokou placku – asi 2–3 cm. Na plechu znovu zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím rozehřejte troubu.
Pečte při 210 °C na pečicím papíře zhruba 15–20 minut do zezlátnutí. Podávejte s dalšími rajčaty, čerstvým tymiánem, hrubozrnnou solí a olejem z rajčat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.