Focaccia se sušenými rajčaty

57 Focaccia se sušenými rajčaty

INGREDIENCE

na 2 menší placky

  • 250 g hladké pizza mouky
  • 125 ml vlažné vody
  • 15 g suchého droždí
  • sůl
  • 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji
  • 50 ml olivového oleje

K podávání:

  • 3 větvičky tymiánu
  • hrubozrnná sůl

POSTUP

Slijte sušená rajčata a olej si nechte stranou. Rajčata natrhejte nebo nahrubo pokrájejte. V míse smíchejte mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Hnětačem zpracujte těsto. Takto zpracovávejte asi 8–10 minut, aby se droždí plně zapracovalo a těsto bylo hladké, nelepivé. Na závěr do něj vmíchejte sušená rajčata.

Těsto nechte kynout na teplém místě 45–60 minut pod čistou utěrkou. Poté ho rozdělte na dva bochánky a vytvarujte poměrně vysokou placku – asi 2–3 cm. Na plechu znovu zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím rozehřejte troubu.

Pečte při 210 °C na pečicím papíře zhruba 15–20 minut do zezlátnutí. Podávejte s dalšími rajčaty, čerstvým tymiánem, hrubozrnnou solí a olejem z rajčat.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku