Dezert, kterým ohromíte! Jednoduchý a velmi efektní při podávání. S jemnou chutí krupičky, velmi alternativní na dochucení. To je dezert do skleničky, pocházející z Francie. To je Flameri.
Do rendlíku dejte mléko, krupici, semínka vanilky a cukr. Zašlehejte a nechte 10 minut kupici bobtnat. Poté začněte zahřívat na středním plameni a zlehka šlehejte. Rozhodně od sporáku neodcházejte, nechte přivést pomalu k varu a za stálého šlehání nechte kaší probublat asi minutu. Stáhněte z plamene a šlehejte ještě asi tři minuty do vychladnutí.
Přidejte créme fraiche a opět vyšlehejte do hladkého krému. Poté také smetanu – to proto, aby se náhodou nezdrcla, je lepší ji nechat nakonec, kdy směs už je chladnější. Na závěr dolaďte chuť citronovou šťávou.
Krém rozdělte do skleniček a zdobte ovocem i podle sezony, případně bylinkami. Dezertu sluší třeba meduňka, pro svou citronovou vůni pozvedne dezert ještě o třídu výš.
Dejte chladit do ledničky a podávejte během 24hodin.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.