Flameri – francouzský královský dezert z krupice

Maliny
93 Flameri – francouzský královský dezert z krupice

Ingredience

  • 2 lžíce jemné Krupičky Babiččina Volba
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce moučkového nebo pudrového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrst mražených malin
  • 100g créme fraiche
  • 100g smetany ke šlehání
  • bylinky na ozdobení

Postup

Dezert, kterým ohromíte! Jednoduchý a velmi efektní při podávání. S jemnou chutí krupičky, velmi alternativní na dochucení. To je dezert do skleničky, pocházející z Francie. To je Flameri.

 

Do rendlíku dejte mléko, krupici, semínka vanilky a cukr. Zašlehejte a nechte 10 minut kupici bobtnat. Poté začněte zahřívat na středním plameni a zlehka šlehejte. Rozhodně od sporáku neodcházejte, nechte přivést pomalu k varu a za stálého šlehání nechte kaší probublat asi minutu. Stáhněte z plamene a šlehejte ještě asi tři minuty do vychladnutí.

 

Přidejte créme fraiche a opět vyšlehejte do hladkého krému. Poté také smetanu – to proto, aby se náhodou nezdrcla, je lepší ji nechat nakonec, kdy směs už je chladnější. Na závěr dolaďte chuť citronovou šťávou.

 

Krém rozdělte do skleniček a zdobte ovocem i podle sezony, případně bylinkami. Dezertu sluší třeba meduňka, pro svou citronovou vůni pozvedne dezert ještě o třídu výš.

 

Dejte chladit do ledničky a podávejte během 24hodin.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku