Estonský kringel

Skořice

Ingredience

300 g hladké mouky na kynutá těsta

1 žloutek

125 ml vlažného mléka

45 g rozpuštěného másla

2 lžíce krupicového nebo moučkového cukru

1 kostka droždí

špetka soli

 

Na náplň:

125 g měkkého másla

200 g krupicového cukru

30 g mleté skořice

 

Použitá mouka

Postup

Všechny suroviny na těsto vyndejte z lednice hodinu předem. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a utvořte důlek. Nadrobte droždí a zalijte mlékem. Nechte vzejít kvásek. Poté přidejte žloutky a máslo a nechte v robotu zpracovat hladké a pružné těsto. Nechte přikryté vykynout.

Po vykynutí vyválejte na silikonové podložce nebo pomoučeném vále obdélník. V misce smíchejte vše na náplň a celou plochu rovnoměrně potřete náplní. Nejlépe stěrkou nebo rukou. Zarolujte jako roládu a podélně rozřízněte. Zamotejte do copu ze dvou pramenů náplní ven a pak stáhněte do tvaru věnce.

Pečte při 170 °C asi 20–25 minut do zezlátnutí.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.