300 g hladké mouky na kynutá těsta
1 žloutek
125 ml vlažného mléka
45 g rozpuštěného másla
2 lžíce krupicového nebo moučkového cukru
1 kostka droždí
špetka soli
125 g měkkého másla
200 g krupicového cukru
30 g mleté skořice
Všechny suroviny na těsto vyndejte z lednice hodinu předem. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a utvořte důlek. Nadrobte droždí a zalijte mlékem. Nechte vzejít kvásek. Poté přidejte žloutky a máslo a nechte v robotu zpracovat hladké a pružné těsto. Nechte přikryté vykynout.
Po vykynutí vyválejte na silikonové podložce nebo pomoučeném vále obdélník. V misce smíchejte vše na náplň a celou plochu rovnoměrně potřete náplní. Nejlépe stěrkou nebo rukou. Zarolujte jako roládu a podélně rozřízněte. Zamotejte do copu ze dvou pramenů náplní ven a pak stáhněte do tvaru věnce.
Pečte při 170 °C asi 20–25 minut do zezlátnutí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.