Domácí toustový chléb

153 Domácí toustový chléb

Ingredience

  •      750 g hladké mouky
  •      550 ml vlažného mléka
  •      7 g sušeného droždí
  •      13 g soli
  •      25 g cukru
  •      55 g rozpuštěného zchladlého másla + máslo na vymazání formy
  •      1 vejce

Postup

Do mléka zamíchejte droždí a přidejte cukr a 2 lžíce mouky. Nechte asi 10 minut odstát.

Přidejte veškeré zbylé ingredience a propracujte v kompaktní těsto.

Hněťte asi 10-15 minut (nejlépe to jde pomocí robota) a poté těsto přendejte do čisté nádoby.

Těsto nechte kynout asi 50 minut a poté ho vyklopte na pomoučenou plochu.

Rozdělte těsto na dvě stejně velké části. Každou část roztáhněte do délky formy a zarolujte.

Obě srolované části vložte do máslem vymazané formy těsně vedle sebe a nechte ještě 15 minut kynout na teplém místě.

Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova (asi 50 min).

Letní recepty
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku