Do mléka zamíchejte droždí a přidejte cukr a 2 lžíce mouky. Nechte asi 10 minut odstát.
Přidejte veškeré zbylé ingredience a propracujte v kompaktní těsto.
Hněťte asi 10-15 minut (nejlépe to jde pomocí robota) a poté těsto přendejte do čisté nádoby.
Těsto nechte kynout asi 50 minut a poté ho vyklopte na pomoučenou plochu.
Rozdělte těsto na dvě stejně velké části. Každou část roztáhněte do délky formy a zarolujte.
Obě srolované části vložte do máslem vymazané formy těsně vedle sebe a nechte ještě 15 minut kynout na teplém místě.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova (asi 50 min).
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.