Domácí polomáčené sušenky

Čokoláda
98 Domácí polomáčené sušenky

Ingredience

250 g hladké mouky na křehké pečivo

60 g moučkového cukru

125 g másla

1 menší vejce

1 lžička vanilkového extraktu

+ tabulka kvalitní hořké čokolády na vaření

budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír

Použitá mouka

Asi nejoblíbenější sušenky dětství nesmějí chybět ani na vašem stole. Protože ty domácí jsou ještě o něco lepší. Můžete je vykrájet v oblíbeném tvaru vašich dětí a dát na ně tolik čokolády, kolik máte rádi!

Postup

Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.

Druhý den si před pečením nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete při 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte oblíbené vzory. Pozor, pokud budete mít více vykrajovátek, udržujte podobnou velikost, aby byly sušenky stejnoměrně upečené.

Opatrně a s rozestupy pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce. Po upečení všech sušenek si připravte ve vodní lázni čokoládu. Jednotlivě v ní pak sušenky máčejte.

+ Navíc můžete ještě zdobit drcenými pistáciemi nebo mletým lyofilizovaným ovocem.

Sušenky, zejména v letním období, uchovávejte v chladu.

Zavřít

Kvalita mouk Babiččina volba je naší prioritou

Obilí v moukách naší značky Babiččina volba pochází zásadně od našich dlouhodobých lokálních partnerů – českých farmářů, jednotlivců i zemědělských sdružení.

Více zde
Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.