250 g hladké mouky na křehké pečivo
60 g moučkového cukru
125 g másla
1 menší vejce
1 lžička vanilkového extraktu
+ tabulka kvalitní hořké čokolády na vaření
budete potřebovat vykrajovátka a pečicí papír
Asi nejoblíbenější sušenky dětství nesmějí chybět ani na vašem stole. Protože ty domácí jsou ještě o něco lepší. Můžete je vykrájet v oblíbeném tvaru vašich dětí a dát na ně tolik čokolády, kolik máte rádi!
Ze všech surovin vypracujte v robotu jednotné hladké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte nejlépe do druhého dne odležet v lednici.
Druhý den si před pečením nejprve zapněte troubu. Ta musí být opravdu vyhřátá. Péct budete při 180 °C. Těsto vyválejte na tenký plát a vykrajujte oblíbené vzory. Pozor, pokud budete mít více vykrajovátek, udržujte podobnou velikost, aby byly sušenky stejnoměrně upečené.
Opatrně a s rozestupy pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 10–15 minut. Nechte vychladnout na mřížce. Po upečení všech sušenek si připravte ve vodní lázni čokoládu. Jednotlivě v ní pak sušenky máčejte.
+ Navíc můžete ještě zdobit drcenými pistáciemi nebo mletým lyofilizovaným ovocem.
Sušenky, zejména v letním období, uchovávejte v chladu.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.