Na 2 pizzy:
K dokončení:
V míse promíchejte mouku se solí a droždím. Přilijte vodu a olej. Hnětačem nechte pomalu zpracovávat hladké, pružné těsto. Pokud bude třeba, lehce je ještě zpracujte rukou. Pod fólií nechte těsto odpočívat 45–60 minut. Mělo by 2–3× zvětšit svůj objem.
Těsto rozdělte na dva bochánky. Rukama vytvarujte co nejtenčí kulatou pizzu, potřete rajčatovým základem a rozložte náplň. Pečte asi 10 minut, okraje trochu zezlátnou a pizza bude krásně upečená. Nakonec ozdobte čerstvými listy bazalky.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.