na 2 pizzy
Rajčatové sugo:
K dokončení:
V míse promíchejte mouku se solí a droždím. Přilijte vodu a olej. Hnětačem nechte pomalu zpracovávat hladké pružné těsto. Pokud bude třeba, lehce je ještě zpracujte rukou. Pod fólií nechte těsto kynout 45–60 minut. Mělo by 2–3× zvětšit svůj objem.
Rajčatové sugo je základní jednoduchá rajčatová omáčka k potření pizzy. Připravíte ho snadno, stačí rajčata, oregano a rozdrcený česnek vložit do kastrůlku a nechat rozvařit. Jemně osolte, nechte odpařit přebytečnou vodu, a pokud bude třeba, můžete dohladka rozmixovat tyčovým mixérem.
Těsto rozdělte na dva bochánky a předtvarujte je dokulata asi na průměr 10 cm. Troubu předehřejte na 210 °C a připravte si plech. Ten dejte do trouby také rozpálit, alespoň na 10 minut před pečením.
Rukama vytvarujte co nejtenčí kulatou pizzu, potřete rajčatovým základem a poklaďte kousky mozzarelly. Pečte asi 10 minut, okraje trochu zezlátnou a pizza bude krásně upečená. Nakonec ozdobte trhanou sušenou šunkou a rukolou.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.