Domácí pizza s pršutem a rukolou

INGREDIENCE

na 2 pizzy

  • 300 g vysokolepkové pizza mouky
  • 21 g droždí
  • 200 ml vlažné vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 1 mozzarella

Rajčatové sugo:

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • sušené oregano

K dokončení:

  • rukola, sušená šunka, čerstvá bazalka, čerstvě mletý pepř

POSTUP

V míse promíchejte mouku se solí a droždím. Přilijte vodu a olej. Hnětačem nechte pomalu zpracovávat hladké pružné těsto. Pokud bude třeba, lehce je ještě zpracujte rukou. Pod fólií nechte těsto kynout 45–60 minut. Mělo by 2–3× zvětšit svůj objem.

Rajčatové sugo je základní jednoduchá rajčatová omáčka k potření pizzy. Připravíte ho snadno, stačí rajčata, oregano a rozdrcený česnek vložit do kastrůlku a nechat rozvařit. Jemně osolte, nechte odpařit přebytečnou vodu, a pokud bude třeba, můžete dohladka rozmixovat tyčovým mixérem.

Těsto rozdělte na dva bochánky a předtvarujte je dokulata asi na průměr 10 cm. Troubu předehřejte na 210 °C a připravte si plech. Ten dejte do trouby také rozpálit, alespoň na 10 minut před pečením.

Rukama vytvarujte co nejtenčí kulatou pizzu, potřete rajčatovým základem a poklaďte kousky mozzarelly. Pečte asi 10 minut, okraje trochu zezlátnou a pizza bude krásně upečená. Nakonec ozdobte trhanou sušenou šunkou a rukolou.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku