(asi na 12 ks)
Mouku nasypte do mísy a doprostřed udělejte důlek. Nalijte do něj část vody, rozdrolte droždí a přidejte cukr.
Mísu přikryjte a nechte 15 minut stát v teple.
Přidejte zbylou vodu, máslo a sůl. Vypracujte pružné těsto a to nechte pod utěrkou kynout asi 1 hodinu.
Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných kusů a z každého udělejte kuličku.
Tu roztáhněte do tvaru trojúhelníku a poté ho zaviňte do tvaru rohlíku.
Každý rohlík mírně zahněte a skládejte s dostatečnými rozestupy na plech.
Rohlíky nechte ještě 15 minut kynout.
Před pečením rohlíky potřete vodou (nebo vejcem) a posypte mákem.
Pečte na 200 °C asi 10 minut nebo dozlatova.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.