Domácí celozrnné rohlíky

190 Domácí celozrnné rohlíky

Ingredience:

(asi na 12 ks)

  • 500 g pšeničné celozrnné mouky
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 17 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 350 ml vlažné vody
  • 3 lžičky soli
  • Mák nebo kmín na posypání

Postup:

Mouku nasypte do mísy a doprostřed udělejte důlek. Nalijte do něj část vody, rozdrolte droždí a přidejte cukr.

Mísu přikryjte a nechte 15 minut stát v teple.

Přidejte zbylou vodu, máslo a sůl. Vypracujte pružné těsto a to nechte pod utěrkou kynout asi 1 hodinu.

Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných kusů a z každého udělejte kuličku.

Tu roztáhněte do tvaru trojúhelníku a poté ho zaviňte do tvaru rohlíku.

Každý rohlík mírně zahněte a skládejte s dostatečnými rozestupy na plech.

Rohlíky nechte ještě 15 minut kynout.

Před pečením rohlíky potřete vodou (nebo vejcem) a posypte mákem.

Pečte na 200 °C asi 10 minut nebo dozlatova.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku