2 hrnky hladké mouky
2 hrnky nastrouhané cukety
1 hrnek cukru
3 vejce
2–3 lžičky skořice
1 hrnek oleje
špetka soli
1 prášek do perníku
Míra je hrnek o objemu 250 ml
Pokud máte cuketu s tuhou slupkou, oloupejte ji, ale většinou to není potřeba. Cuketu nastrouhejte nahrubo. Pokud nemáte dostatečné množství, můžete doplnit množství dvou hrnečků kusem nastrouhaného jablka.
Z nastrouhané cukety vymačkejte přebytečnou vodu a v míse smíchejte se všemi surovinami. Můžete přidat navíc oříšky, kousky čokolády nebo kakao.
Hladké těsto stáhněte stěrkou do vymazané formy a pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.