Crumble pozdního léta

Borůvky Citron Jahody Maliny Ostružiny Švestky
351 Crumble pozdního léta

Ingredience

na 4 porce:

  • 300 g směsi lesního ovoce
  • 100 g švestek (můžete nahradit borůvkami)
  • šťáva z poloviny citronu
  • 2 polévkové lžíce cukru

Na drobenku:

  • 100 g změklého másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 150 g směsi oříšků (mandle, pekanové, vlašské, lískové…)
  • 70 g hrubé mouky

Použitá mouka

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C.

Švestky pokrájejte na drobnější kousky. Lesní ovoce a borůvky samozřejmě není potřeba krájet. Ovoce v míse zakápněte citronovou šťávou a zasypte cukrem. Promíchejte a nechte odpočívat.

Připravte si drobenku: smíchejte všechny suché suroviny, přidejte změklé máslo, promíchejte rukama nebo vidličkou na stejnoměrnou drobenku.

Do zapékací mísy (buď volte jednu velkou mělkou pro všechny, nebo můžete jako my upéct každou porci zvlášť) rovnoměrně rozhrňte veškeré ovoce i se šťávou, kterou pustilo. Po okraj pokryjte drobenkou a trochu ji do ovoce vtiskněte. Dejte zapéct na 15–20 minut do zezlátnutí drobenky.

Podávejte s vyšlehanou šlehačkou, zmrzlinou, mascarpone nebo zakysanou smetanou a určitě ještě horké.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.