na 4 porce:
Na drobenku:
Troubu předehřejte na 180 °C.
Švestky pokrájejte na drobnější kousky. Lesní ovoce a borůvky samozřejmě není potřeba krájet. Ovoce v míse zakápněte citronovou šťávou a zasypte cukrem. Promíchejte a nechte odpočívat.
Připravte si drobenku: smíchejte všechny suché suroviny, přidejte změklé máslo, promíchejte rukama nebo vidličkou na stejnoměrnou drobenku.
Do zapékací mísy (buď volte jednu velkou mělkou pro všechny, nebo můžete jako my upéct každou porci zvlášť) rovnoměrně rozhrňte veškeré ovoce i se šťávou, kterou pustilo. Po okraj pokryjte drobenkou a trochu ji do ovoce vtiskněte. Dejte zapéct na 15–20 minut do zezlátnutí drobenky.
Podávejte s vyšlehanou šlehačkou, zmrzlinou, mascarpone nebo zakysanou smetanou a určitě ještě horké.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.