Tento dort patří k těm nejjednodušším, vlastně nejde zkazit. A přitom nadělá velkou parádu a je velmi chutný. Při použití špaldové mouky je navíc velmi dobře stravitelný a díky borůvkám navíc plný vitamínů.
Těsto vznikne důkladným promíchání všech surovin v hlubší míse (mimo borůvek) Sladíme až nakonec podle chuti – nemusíte sladit vůbec, nebo si naopak trochu dopřát.
Vymažte a vysypte formu na dort. Optimální je o průměru 19cm. Nalite těsto, párkrát s formou jemně klepněte, aby nebyly v těstě bubliny a bylo jednolité. Celý povrch zasypte borůvkami a lehce je vtiskněte i do těsta.
Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů. Dejte dort péct asi na 30 minut, jako vždy kontrolujte špějlí. Dort je dobrý i ještě vlahý, takže pokud ho chystáte pro návštěvu nebo na oslavu, raději ho schovejte a nechte vychladit mimo dosah mlsných jazýčků.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.