Čokoládový vegan dort s borůvkami

Borůvky Čokoláda
185 Čokoládový vegan dort s borůvkami

Ingredience

  • 200g hladké špaldové mouky
  • 30g třtinového, nebo kokosového cukru
  • 5g prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžíce kokosového oleje
  • 250ml čokoládového alternativního mléka (kokosového nebo sojového nápoje)
  • 300g mražených borůvek

Postup

Tento dort patří k těm nejjednodušším, vlastně nejde zkazit. A přitom nadělá velkou parádu a je velmi chutný. Při použití špaldové mouky je navíc velmi dobře stravitelný a díky borůvkám navíc plný vitamínů.

 

Těsto vznikne důkladným promíchání všech surovin v hlubší míse (mimo borůvek) Sladíme až nakonec podle chuti – nemusíte sladit vůbec, nebo si naopak trochu dopřát.

 

Vymažte a vysypte formu na dort. Optimální je o průměru 19cm. Nalite těsto, párkrát s formou jemně klepněte, aby nebyly v těstě bubliny a bylo jednolité. Celý povrch zasypte borůvkami a lehce je vtiskněte i do těsta.

 

Mezitím předehřejte troubu na 180 stupňů. Dejte dort péct asi na 30 minut, jako vždy kontrolujte špějlí. Dort je dobrý i ještě vlahý, takže pokud ho chystáte pro návštěvu nebo na oslavu, raději ho schovejte a nechte vychladit mimo dosah mlsných jazýčků.

Pečte s babičkou a VYHRAJTE Soutěžit!
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku