Čokoládové crinckles se skořicí

Čokoláda Skořice Vánoce
540 Čokoládové crinckles se skořicí

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 50 g másla
  • 200 g 65% čokolády
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • Moučkový cukr na obalení

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Máslo spolu s čokoládou rozpusťte (ve vodní lázni, nebo za stálého míchání na nízký stupeň). Poté nechte vychladnout na tělovou teplotu.

Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny a poté smíchejte s čokoládou.

Přidejte všechny zbývající ingredience a vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové folie a uložte na 30 min do lednice.

Z vychlazeného těsta tvarujte stejně velké kuličky. Každou kuličku obalte ve velké vrstvě moučkového cukru a poté je klaďte na plech vyložený pečicím papírem s dostatečnými rozestupy.

Pečte na 180 °C asi 8-12 min (povrch by měl být pevný, ale uvnitř budou stále trošku měkké).

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.