Čokoládové brownies

Čokoláda
745 Čokoládové brownies

Ingredience

  • 330 g kvalitní čokolády
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g másla
  • 4 vejce
  • 250 g krupicového cukru
  • 80 g hladké mouky Babiččina volba
  • 1 lžička prášku do pečiva

Použitá mouka

BIO alternativa

Postup

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu vytřete máslem a poté vyložte pečicím papírem.

Na vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem, kakaem a vanilkou.

Vejce vyšlehejte do pěny spolu s cukrem a poté je pomalu a po částech vmíchejte do vychladlé čokolády.

Vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vše nalijte do formy.

Pečte 25 – 35 min v závislosti na velikosti formy (a výšce těsta). Hotové brownies by měly být pevné, ale zároveň uvnitř lehce mazlavé. Po vychladnutí bude vnitřek těsta ještě o něco pevnější

TIP: Poklaďte těsto před pečením kousky ovoce a mírně je zatlačte dovnitř.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.