1 koláčová forma
Na náplň:
K ozdobení:
Vypeckované třesně propláchněte v cedníku a vysypte do hlubší mísy. Promíchejte je s likérem, cukrem a citronovou šťávou. Takto nechte macerovat zhruba 60 minut, aby třešně vše vstřebaly.
Zhruba po půl hodině začněte předehřívat troubu na 180 °C. Připravte si formu a vymažte ji máslem, posypte také asi třetinou cukru.
V míse smíchejte mouku, vejce i žloutky, zbylý cukr, vyškrábaná zrníčka vanilky a citronovou kůru. Promíchejte dohladka, nakonec pomalu zašlehejte také mléko a smetanu, úplně na závěr pak máslo.
Macerované třešně rozprostřete rovnoměrně na dno formy, zalijte těstem a pečte 30 minut, až okraje začnou zlátnout. Během pečení troubu neotevírejte. Servírujte horké s čerstvým ovocem, meduňkou a posypané moučkovým cukrem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.