Ze všech ingrediencí vypracujte těsto. Protože sušenky jsou z křehkého těsta, je nejlepší nyní provézt zapracování másla. Tato francouzská technika se jmenuje frezáž (z francouzského fraisage). Proces funguje tak, že dlaní roztíráte těsto směrem od sebe. Teplem a tlakem se máslo propojí s ostatními surovinami a těsto bude ještě křehčí.
Takto zpracované těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na půl hodiny chladit do lednice. Poté vyválejte asi na tloušťku 0,5cm. Nyní vtiskněte vzor buď přes embosovaný váleček nebo postaru jako my – přes kousek záclony nebo háčkované dečky. Vzor by měl být celkem hluboký, během pečení se trochu ztratí.
Troubu předehřejte na 170 °C. Vykrajovátkem ve tvaru vajíčka nebo jiného velikonočního a jarního motivu. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 12 minut. Sušenky nesmí zhnědnout, jinak se budou drolit a lámat.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.