Citronová bábovka s Ruby čokoládou

Citron Čokoláda Maliny
93 Citronová bábovka s Ruby čokoládou

Ingredience

250 g hladké dortové mouky Babiččina volba

4 vejce

100 ml plnotučného mléka

100 ml zastudena lisovaného oleje

200 g krupicového cukru

1 chemicky neošetřený citron

90 g mletých ořechů

lžíce vanilkového cukru

2 lžičky kypřicího prášku

1 lžíce rumu

Poleva

Ruby čokoláda

Lyofilizované maliny

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C a oddělte žloutky od bílků.

Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.

V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřicí prášek, špetku soli a kůru z citronu a zbytek cukru. Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní těsto, vložte ho do trouby a pečte asi 50 minut (až nebude ulpívat těsto na špejli).

Zchladlou bábovku zdobte čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a sypte drcenými malinami.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku