Churros

364 Churros

INGREDIENCE

  • 5 vajec
  • 200 g hladké mouky na kynutá těsta
  • 150 g plnotučného mléka
  • 150 g vody
  • 140 g másla
  • špetka soli
  • 10 g vanilkového nebo třtinového cukru
  • olej na smažení
  • moučkový cukr k podávání

Dále budete potřebovat cukrářský sáček s řezanou špičkou, kuchyňské nůžky, papírové ubrousky na odkapání a kuchyňské kleště nebo podběračku

Použitá mouka

POSTUP

Začněte přípravou odpalovaného těsta. V rendlíku smíchejte mléko, máslo a vodu, vmíchejte cukr a přiveďte k varu. Příprava odpalovaného těsta je rychlá, určitě od hrnce neodcházejte. Když začne tekutina bublat, přidejte mouku a začněte odpalovat. Tedy míchat stěrkou nebo vařečkou a stahovat těsto ze stěn.

Sundejte z plamene a ještě chvíli míchejte. Nyní přesuňte do mísy k robotu. Zvolte nástavec typu hák nebo K metlu. Nechte těsto asi 15 minut chladit, občas je promíchejte.

Zapněte robot na nižší otáčky a začněte po jednom zapracovávat vejce do těsta. Každé další vejce přidejte až po naprostém propojení s těstem. Stejným způsobem zapracujte všech pět vajec.

Těsto si dejte do cukrářského sáčku a v rendlíku rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje na smažení. Těsto dávkujte tak, že vždy po požadované délce těsto ustřihnete. Smažte dozlatova. Poté sušte na ubrousku a na závěr při podávání posypte moučkovým cukrem. Můžete také podávat s čokoládovou omáčkou nebo oříškovým máslem.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.