Dále budete potřebovat cukrářský sáček s řezanou špičkou, kuchyňské nůžky, papírové ubrousky na odkapání a kuchyňské kleště nebo podběračku
Začněte přípravou odpalovaného těsta. V rendlíku smíchejte mléko, máslo a vodu, vmíchejte cukr a přiveďte k varu. Příprava odpalovaného těsta je rychlá, určitě od hrnce neodcházejte. Když začne tekutina bublat, přidejte mouku a začněte odpalovat. Tedy míchat stěrkou nebo vařečkou a stahovat těsto ze stěn.
Sundejte z plamene a ještě chvíli míchejte. Nyní přesuňte do mísy k robotu. Zvolte nástavec typu hák nebo K metlu. Nechte těsto asi 15 minut chladit, občas je promíchejte.
Zapněte robot na nižší otáčky a začněte po jednom zapracovávat vejce do těsta. Každé další vejce přidejte až po naprostém propojení s těstem. Stejným způsobem zapracujte všech pět vajec.
Těsto si dejte do cukrářského sáčku a v rendlíku rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje na smažení. Těsto dávkujte tak, že vždy po požadované délce těsto ustřihnete. Smažte dozlatova. Poté sušte na ubrousku a na závěr při podávání posypte moučkovým cukrem. Můžete také podávat s čokoládovou omáčkou nebo oříškovým máslem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.