Na kvásek:
Na těsto:
Na potírání:
Do mističky nadrobte droždí, cukr a mouku na kvásek, zalijte trochou vlažné vody a umíchejte hutné těstíčko. Nechte 15–20 minut pod utěrkou, než kvásek vzejde.
Mezitím do hluboké mísy nasypte přes síto oba druhy mouky. Přidejte ostatní ingredience včetně kvásku a zpracujte vařečkou těsto. Podle vodnatosti zakysané smetany/jogurtu těsto dolaďte moukou tak, aby nelepilo. Nechte ho pod utěrkou kynout, než zdvojnásobí svůj objem. Trvá to 40–60 minut.
Po vykynutí přesuňte těsto na vál nebo silikonovou podložku. Rozdělte ho na 10 stejných bochánků a všechny ručně zpracujte. V ruce vyválejte jednoduché hadovité rohlíčky. Nemusí být jeden jako druhý. Skládejte je na pečicí papír s menšími mezerami. Pod utěrkou nechte dalších 20–30 minut kynout.
Mezitím rozehřejte troubu na 200 stupňů. Po nakynutí vložte do trouby a dejte na 10 minut péct. Během pečení si připravte směs na potírání. Stačí ze škrobu, soli a mouky umíchat ve vodě hutné těstíčko, které pomalu stéká ze lžíce. Po 10 minutách rohlíky touto směsí pocákejte a nechte ještě 5–7 minut v troubě do zezlátnutí.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.