Chléb – žitná kostka

Chléb
121 Chléb – žitná kostka

Ingredience

300 g žitné hladké mouky Babiččina volba

200 g hladké nebo chlebové mouky

9 g sušeného pekařského droždí

9 g soli

10 g chlebového koření

350 g vody

Použitá mouka

Postup

V míse robotu nejprve smíchejte droždí a část vody. Kvásek nechte pár minut, než začne pracovat. Přidejte obě mouky, koření a další část vody.

Hnětacím hákem zapracovávejte, dokud nevznikne jednotné těsto. Bude lepivé, ale toho se nelekejte. Žitná kostka je tužší chléb, určitě ne nadýchaný ani plný bublin. Když je těsto promíchané, můžete ho ještě trochu opracovat pomocí pekařské stěrky a ujistit se, že nikde nezůstala nezapracovaná mouka.

Chlebovou formu vytřete olejem. Její spodek můžete také posypat drcenými ořechy nebo semínky. Těsto stáhněte do formy stěrkou a rozprostřete. Pečte na 170 °C cca 45 minut, na závěr můžete trochu přidat na teplotě a nechat chléb zezlátnout.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Velká vánoční soutěž Soutěžit!
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.