Celozrnný špaldový perník s ořechy

130 Celozrnný špaldový perník s ořechy

Ingredience

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky Babiččina Volba
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky Babiččina Volba
  • 1 hrnek kokosového oleje
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 1 hrnek hrubě mletých vlašáků
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 vejce
  • 1 sáček prášku do perníku
  • perníkové koření a skořice podle chuti

 

    Na dokončení:

  • 1/2 hrnku brusinkového kompotu
  • 1 tabulka hořké kvalitní čokolády s obsahem kakaa 80%
  • 1 lžička másla
  • 2 lžičky smetany ke šlehání
  • 2 lžičky nasekaných vlašských ořechů na posypání

Postup

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Všechny suroviny postupně smíchejte v hluboké míse. Začněte suchými surovinami.  Mouky, ořechy, prášek do perníku a skořici postupně rozmíchejte s mlékem, olejem a nakonec přidejte med a vejce.

 

Vymažte pečící formu na dort o průměru  zhruba 19cm. Pečte na 160 stupňů asi 30 minut, kontrolujte špejlí.

 

Hotový perník nechte vychladnout. Poté jej vodorovně rozřízněte. Naznačte si zoubkovaným nožem zhruba polovinu a řežte postupně kolem dokola, až proříznete skrz. Řeznou plochu namažte velkou vrstvou kvalitního brusinkového kompotu. Přiklopte a dejte do lednice na 10 minut.

 

Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Promíchejte s máslem a smetanou. Vyndejte perník z lednice a rovnoměrně jej zalijte čokoládovou polevou. Posypte zbytkem oříšků a před podáváním nechte alespoň na půl hodiny zatuhnout.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku