Předehřejte troubu na 160 stupňů. Všechny suroviny postupně smíchejte v hluboké míse. Začněte suchými surovinami. Mouky, ořechy, prášek do perníku a skořici postupně rozmíchejte s mlékem, olejem a nakonec přidejte med a vejce.
Vymažte pečící formu na dort o průměru zhruba 19cm. Pečte na 160 stupňů asi 30 minut, kontrolujte špejlí.
Hotový perník nechte vychladnout. Poté jej vodorovně rozřízněte. Naznačte si zoubkovaným nožem zhruba polovinu a řežte postupně kolem dokola, až proříznete skrz. Řeznou plochu namažte velkou vrstvou kvalitního brusinkového kompotu. Přiklopte a dejte do lednice na 10 minut.
Mezitím si připravte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Promíchejte s máslem a smetanou. Vyndejte perník z lednice a rovnoměrně jej zalijte čokoládovou polevou. Posypte zbytkem oříšků a před podáváním nechte alespoň na půl hodiny zatuhnout.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.