Celozrnný perník

Povidla
119 Celozrnný perník

Ingredience:

  • 250 g pšeničné celozrnné mouky
  • 150 g žitné celozrnné mouky
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 200 g cukru krupice
  • 500 ml mléka
  • 160 g povidel + další povidla na potření
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • Strouhaný kokos

Postup:

Smíchejte obě mouky, kypřící prášek, perníkové koření, kakao a cukr.

V jiné nádobě vyšlehejte vejce s povidly, přimíchejte rozpuštěné máslo a nakonec i mléko.

Obě části spojte v hladké těsto a to nalijte na pečícím papírem vyložený plech (nebo do pekáče o rozměrech asi 30×20 cm, pokud si přejete mít perník vyšší).

Pečte na 180 °C dokud není perník hotový – doba pečení se odvíjí podle velikosti plechu nebo pekáče. Hotový perník poznáte tak, že se nelepí na špejli.

Po vychladnutí perník potřete povidly a posypte strouhaným kokosem.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku