Smíchejte obě mouky, kypřící prášek, perníkové koření, kakao a cukr.
V jiné nádobě vyšlehejte vejce s povidly, přimíchejte rozpuštěné máslo a nakonec i mléko.
Obě části spojte v hladké těsto a to nalijte na pečícím papírem vyložený plech (nebo do pekáče o rozměrech asi 30×20 cm, pokud si přejete mít perník vyšší).
Pečte na 180 °C dokud není perník hotový – doba pečení se odvíjí podle velikosti plechu nebo pekáče. Hotový perník poznáte tak, že se nelepí na špejli.
Po vychladnutí perník potřete povidly a posypte strouhaným kokosem.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.