Celozrnné dýňové sušenky

Dýně
56 Celozrnné dýňové sušenky

Ingredience:

  • 130 g dýně Hokkaido
  • 250 g pšeničné celozrnné mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 vejce
  • 100 g změklého másla
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého koriandru

Postup:

Dýni i se slupkou nakrájejte a rozložte na plech. Na 180 °C pečte asi 30 minut. Vše poté rozmixujte na hladké pyré.

Zázvor nastrouhejte najemno a vmíchejte do pyré spolu s vejcem a vyšlehaným máslem.

Vmíchejte i zbylé ingredience a vypracujte hladké těsto.

Z připraveného těsta vyválejte asi 5 mm silnou placku a poté vykrajujte jednotlivé sušenky.

Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 15 min, nebo dokud sušenky nebudou zlatavé.

Vánoční soutěž
Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku