Celozrnné cupcakes

154 Celozrnné cupcakes

INGREDIENCE na 12 ks:

  • 110 g krupicového cukru
  • 100 g změklého másla
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 velká vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • Malinová marmeláda

Na krém:

  • 300 g změklého másla, 300 g krémového sýra, 75 g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu

Na zdobení:

  • Marcipán, hroznové víno

Postup:

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a předehřejte troubu na 180 °C.

Jako první si připravte těsto. Elektrickým šlehačem vyšlehejte změklé máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté zašlehejte i vejce a smetanu.

V druhé nádobě smíchejte mouku a mleté mandle s kypřícím práškem a solí.

Moučnou směs po lžících přidávejte do tekuté části a stále šlehejte elektrickým šlehačem.

Až budete mít hotové hladké těsto, lžícemi jím naplňte košíčky asi do 2/3 a poté vložte formu do trouby. Pečte asi 20 minut, nebo dozlatova.

Upečené cupcakes nechte úplně vychladnout a zatím si připravte krém.

Vyšlehejte máslo s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny, poté stěrkou pomalu zapracujte krémový sýr. Krém nechte asi 30 minut chladit.

Ze středu každého korpusu vyřízněte malou část a vzniklý otvor naplňte marmeládou. Poté každý dortík ozdobte krémem pomocí zdobícího sáčku, rozkrojeným hroznovým vínem a marcipánem. Ten ale přidejte až těsně před podáváním.

 

TIP: Krém můžete lehce obarvit například práškem z červené řepy, nebo špetkou kurkumy. Přidejte do zdobícího sáčku více barev krému a vytvořte tak ještě originálnější zdobení.

Zavřít

Newsletter Babiččina volba

Recepty, tipy a novinky přímo do vaší e-mailové schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračováním v prohlížení stránek souhlasíte s podmínkami používání, včetně využití souborů cookies. V pořádku