Na 4 porce:
Uvařte brambory ve slupce a poté je zcela vychladlé oloupejte.
Následně je prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli.
Rukama nebo vařečkou vypracujte těsto, které nelepí. Nechte ho pár minut odstát a poté na pomoučeném vále postupně vytvarujte noky, například podlouhlé šišky, malé kostičky nebo kuličky. Skládejte je na pomoučený tác. Abyste měli všechny stejné, můžete si odvažovat těsto po 40 g, než je vyválíte. Dohromady tak z těsta vytvoříte 20 kousků – na každou porci 5.
Noky vhoďte (nejlépe všechny najednou, jestli vám to hrnec dovolí) do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Nakonec je na talíři můžete zalít omáčkou nebo jako my orestovat na pánvi a promíchat se směsí à la Provence.
Pečlivě vybíráme ta nejlepší zrna, ze kterých vyrábíme mouku, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.
Používáme cookies, abychom vám zajistili maximální funkčnost našeho webu a díky analýze provozu a dat neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více zde.